Eindelijk....?

Door loreom op zaterdag 12 juli 2008 22:22 - Reacties (7)
Categorie: meuk, Views: 5.594

Misschien een beetje laat, maar nu ook van loreom een weblog. Vooral voor mezelf. Ik ga binnenkort weer eens aan mijn conditie werken. Wordt wel tijd. :) Mijn plan is namelijk om binnenkort een zogenoemde cross-hybrid fiets te kopen. Zowel op de weg als op bospaadjes uit te voeten kunnen.

Hier zal ik, voornamelijk voor mezelf, mijn vorderingen bij houden.

Volgende: noob met bash scripten 07-'08 noob met bash scripten

Reacties


Door Tweakers user froggie, zaterdag 12 juli 2008 22:48

Wil je alleen op de bospaadjes fietsen of toch ook de echt mountainbike routes? In het laatste geval zou ik echt op zoek gaan naar een mountainbike ipv een cross hybride. Zodra je met een dergelijke fiets in het zand terecht komt ben je verloren. De banden zijn simpelweg te smal.

Door Tweakers user loreom, zondag 13 juli 2008 00:33

Het gaat me vooral om de weg en af en toe bospaadjes. Ik laat de zandpaden links liggen. Ik ben namelijk niet van plan om de fiets elke keer achterop de auto te gooien om naar een mountainbike track te rijden. Wil vooral in de omgeving gaan fietsen en langere afstanden. Dan kom je met een cross hybrid toch beter weg als een mountain bike.

Door Tweakers user CaPtAiNCaRnAgE, zondag 13 juli 2008 01:22

Beetje meer rolweerstand lijkt me in het kader van wat extra beweging nooit weg eigenlijk...aangezien het je vooral om de beweging en inspanning lijkt te gaan.
Zijn er behalve de banddikte, nog andere grote verschillen tussen een volbloed MB en een CH? aantal versnellingen oid?

Ik ben eigenlijk geneigd om me bij froggie aan te sluiten, omdat je dan toch op meerdere tereinen uit de voeten kan.
Maar goed, het is jouw feestje natuurlijk :)


Door Tweakers user Jeebeekje, zondag 13 juli 2008 12:54

Ik rijd al jaren op een moutainbike. Ik fiets meestal eerst een kilometer of 10 om bij een fatsoenlijke track te kunnen komen. Ik merk dat ik prima op de weg kan fietsen met mijn dikke banden. Nadat ik echter op een racefiets heb gezeten merk ik het verschil wel veel beter. Als je echt alleen maar (semi-) verharde paden kiest is een hybride niet zo'n gekke keus. Maar als je ook maar eventjes op een zandpad ofzo wil fietsen zou ik toch voor een MTB gaan.
Je kunt er eventueel ook een extra setje wegbanden bij kopen.

Door Tweakers user loreom, zondag 13 juli 2008 14:25

@Captaincarnage

Dank u :) ik ga voor de CH omdat ik toch voornamelijk op verhard wil gaan rijden. Mijn omgeving is namelijk nogal bebouwd te noemen. En dan is het voordeel van een CH tov een MB dat het tempo aardig te noemen is. Dit is met een MB toch wel anders.

Door Tweakers user froggie, maandag 14 juli 2008 08:39

@CaPtAiNCaRnAgE, ik heb er verder niet zoveel verstand van, maar ik verwacht dat het frame, de vering etc van een MTB allemaal wat robuster (en daardoor zwaarder in gewicht) uitgevoerd zal zijn dan bij een hybride fiets. Dat blijft uiteindelijk een veredelde stadsfiets met sportieve zit en dito banden.

Ik moet toegeven dat een km of 10 - 20 over de weg nog wel te doen is op m'n MTB, maar wanneer je meer dan dat wil fietsen zou ik ook voor een andere fiets kiezen.

Reageren is niet meer mogelijk