hmmm... * voornemens

Door loreom op donderdag 12 februari 2009 23:45 - Reacties (7)
Categorie: fietsen, Views: 4.703

Niet over mijn goede voornemens voor het jaar 2009 en de conclusie dat dit niet werkt; maar over mijn voornemens bij het registreren van deze blog. In mijn eerste post gaf ik aan dat ik van plan was een fiets te kopen en dan serieus te gaan fietsen... Misschien dan toch over niet werkende voornemens... Inderdaad, de fiets is er nog niet. Maar in een andere vorm gaat het dan toch goed.
Sinds kort ga ik dan toch maar naar de sportschool. Als eerste uiteraard een fit-test. Wat een deceptie :) Ik dacht dat mijn conditie nog wel redelijk was. Helaas. Conditie zeer zwak, een te hoge BMI en een te hoog vetpercentage.
Daar gaan we dan ook aan werken. Een aardig pittig schema voor 1,5 uur per avond en dan 2 keer per week... Nu alleen nog volhouden.

Die fiets komt zeker nog wel... als mijn conditie weer goed is

Volgende: fifi2008 11-'08 fifi2008

Reacties


Door Tweakers user NickPen, donderdag 12 februari 2009 23:53

Bij mij lukt het toch redelijk. Ik zit 6 dagen per week in de fitness en hou het al een maand vol:P
in ieder geval veel geluk nog met je conditie.

Door Tweakers user Dhr_Soulslayer, vrijdag 13 februari 2009 08:04

Ik doe ook aan sport....
Denksport..

Door Tweakers user Punniker, vrijdag 13 februari 2009 08:40

Beetje krom van mij waarschijnlijk, maar is het niet zo dat sporten veel makkelijker is als je er plezier in hebt? Ik kan me niet voorstellen dat ik er plezier in zou hebben om 6 dagen p/w in de sportschool zou zitten "omdat het goed voor je is". Ik sport wel, maar dat is met vlagen. Dan zit ik op mijn mountainbike, meestal met vrienden. Ik heb dan erg veel plezier en kan van de natuur genieten en ik sport. (pas als ik mijn vrienden niet meer bij hou ga ik spinning doen ;) )

Door Tweakers user froggie, vrijdag 13 februari 2009 16:27

@NickPen: dan hoop ik dat je goede begeleiding hebt anders is de kans op blessures/overbelasting levensgroot. Daarbij komt dat het eigenlijk weinig toevoegd om 6 dagen intensief te sporten omdat je lichaam, zeker in het begin, te weinig tijd heeft om te herstellen. Twee keer per week of een dag op een dag af is veel zinniger en stuk veiliger voor je lichaam.

Door Tweakers user NickPen, vrijdag 13 februari 2009 20:17

@froggie: ik heb inderdaad een goeie begeleiding. En ik ga zoveel naar de fitness omdat mijn selectieproeven voor het leger er stillekes aan beginnen te komen en ik toch een beetje conditie en gewicht moet hebben :p

Door Tweakers user VVVJeroen, vrijdag 13 februari 2009 20:42

Tja, trainen voor het Leger is ook niet te vergelijken met trainen om conditie te krijgen :P.

Zelf kom ik overigens ook puur aan conditie door het naar school fietsen. (ik zit overigens wel op een sport, maar je kan niet roeien als het water is dichtgevroren en droogroeien ga ik niet eens aan beginnen ... bah) Zelf eet ik liever wat minder snoep/koek/chips dan dat ik naar een sportschool ga....

Is het niet vreselijk om op zo'n apparaat stil op de plaats oefeninkjes te doen?

Door Tweakers user Roytoch, vrijdag 13 februari 2009 21:29

@VVVJeroen: Nee hoor... muziek op of met meerdere mensen gaan. Ik ga altijd met iemand anders, zo houden we bij elkaar de motivatie erin en blijft het leuk. Daarnaast is het verbeterelement (met de fitnessapparaten) motiverend, elke keer dat er weer een blokje bij op kan is het weer leuk.

Reageren is niet meer mogelijk