fifi2008

Door loreom op vrijdag 28 november 2008 15:07 - Reacties (3)
Categorie: meuk, Views: 5.946

Een kort bericht vanaf FIFI2008.
Ik heb met grote interesse de presentatie van Kevin Warwick gevolgd. Deze beste man is een levend expiriment. Hij heeft (nu alweer 10 jaar geleden) een RFID-chip laten implanteren. Later heeft hij in zijn zenuwbaan, en in die van zijn vrouw, een chip laten plaatsen welke de impulsen van de zenuwen naar buiten zijn lichaam. Met het ultieme doel, een chip inbouwen in de hersenen die het mogelijk maakt het menselijk lichaam te vergroten door de signalen van de hersenen via een netwerk (mogelijk het internet) te verzenden naar bijv een robothand.
Misschien ligt het aan mij en zie ik weer allerlei beren op de weg, maar ik vind het zorgwekkend. Lees ook dit artikel. Ik ben nu niet erg bezorgd over de latencietijd, maar meer over de beveiliging. Ik zie niet graag dat een chirurg op afstand werkt 'aan' mijn lichaam. Wie garandeert mij dat die chirurg niet door een hack vervangen is door een chirurg actief op de 'nieren-markt'.
Erger nog, mocht er bij mij een chip in mijn hersenstam ingebouwd worden, wie geeft mij de garantie dat mijn zwartste geheimen, diep verborgen in mijn eigen brein, niet door een overheidsinstantie gedownload worden zodra ik mij in het openbaar begeef?
Ik zie een gevaarlijke mix van een groot aantal films, Enemy of the State, 1984, They saved Hitlers brain... etc.

Gelukkig dan ook de premiere van de film Privacy Matters.

Volgende: hmmm... * voornemens 02-'09 hmmm... * voornemens
Volgende: noob met bash scripten 07-'08 noob met bash scripten

Reacties


Door Tweakers user Worran, vrijdag 28 november 2008 15:46

tja, nooit te never dat er bij mij een chip in het hoofd komt, dan zullen ze mij toch echt moeten vangen/vastbinden/half doodslaan ;)

Door Tweakers user t-x-m, vrijdag 28 november 2008 15:58

Als ze bijvoorbeeld door zo'n chip dementie, slapeloosheid of wat dan ook tegen kunnen gaat wil ik best wel wat staal in mn hoofd hoor ;)
wie geeft mij de garantie dat mijn zwartste geheimen, diep verborgen in mijn eigen brein, niet door een overheidsinstantie gedownload worden zodra ik mij in het openbaar begeef?
Zolang dat soort chips allemaal niet wireless zijn vind ik het allemaal best. Redenatie: Als ze je toch al op een bed hebben (om die chip uit te lezen) heb ik liever dat ze die zwarte geheimen via een kabeltje uit mn achterhoofd lezen dan dat ze dat moeten gaan doen met martelingen of wat dan ook ;)

Door Tweakers user Skinkie, vrijdag 28 november 2008 22:24

Ik vond Warwick met z'n claims over spraak erg flauw. Ik geloof best dat de 'berichten' die door de sensorische en motorische zenuwen heen gaan vrij elementair zijn. Maar niet dat iedereen op dezelfde manier een respresentatie opslaat van een voorwerp. Een abstracte taal, gesproken of uitgebeeld met gebaren maakt dus altijd gebruik van gedeelde kennis en kan niet worden opgelost met een Brain-over-IP interface zonder dat dat kanaal tussen twee of meerdere mensen gespecifiek is getrained en een taal is geleerd.

Op dat moment gaan Warwick z'n ideeen niet meer op, en kan de interface tussen twee personen wellicht sneller zijn, maar moet nog altijd een abstracte representatie gebruiken die over het informatie kanaal gaat, in tegenstelling tot het direct over seinen van gedachten.

Reageren is niet meer mogelijk